LLumar

New York City Fire Museum

Hővédelem, UV védelem, biztonság biztosítása

A New York City Fire Museum-nak egy 1904-es felújított tűzoltó állomás ad otthont. A Múzeumban több mint 10 000 kiállított tárgy őrzi emlékét a város tűzoltóságának. A múzeum egyik állandó kiállítása egy sajnálatos esemény emlékét őrzi. A 2001-es terrortámadás során szolgálat közben életüket feláldozó 343 tűzoltónak állít emléket. A kiállítás a múzeum üvegtetővel ellátott átriumában helyezkedik el. A kiállított fotók halványodni, fakulni kezdtek a hő és az UV sugarak hatására.

A problémára a LLumar R-20 ablakfólia a leghatékonyabb megoldás, hiszen több mint 99%-os mértékben visszaveri az UV sugarakat, és 80%-os hővédelemmel (teljes napenergia visszaveréssel) rendelkezik. Az épületben található további üvegfelületeket, üvegajtókat LLumar NUV-65 SR PS4 biztonsági ablakfóliával biztosították.

A telepítést követően a kiállított fotók fakulása megállt, köszönhetően a már említett közel 80%-os hővédelemnek, és a 99%-os UV védelemnek. A biztonsági ablakfóliák baleset esetén egyben tartják az üveg felületeket, megelőzve a további, szilánkok által okozott sérüléseket.