LLumar

Marriott Hotel

Fremont, Kalifornia, USA

Fremont Kaliforniában, a Szilikon völgy déli csücskében, a San Francisco öbölnél található. A helyi Marriott Hotel elegáns, festői környezetben kínál szálláslehetőséget a nyaralóknak. A hotel fedett luxusmedencéje azonban forgalmas helyek közvetlen környezetében helyezkedik el, egy parkoló és egy egészség klub között. A fedett medence átlátszó üvegfalakkal volt körülvéve, így mindkét irányból akadálytalan volt a belátás.

A szállodavezetés privát hangulatot szeretett volna teremteni a vendégei számára, így az üvegfal maratását fontolgatták, mindaddig, amíg fel nem keresték a helyi LLumar partnert, aki egy jobb, költséghatékonyabb megoldással állt elő. A belátásvédő fólia az üvegmaratás töredékébe kerül, és bármikor eltávolítható, ill. kicserélhető. Végül a LLumar NRM FSQ SR HPR négyzetrácsos dekor fólia mellett döntöttek.

A telepítést követően a hotel vezetősége a fólia egyéb előnyeit is felfedezte: a látható fény bejutását 30%-al csökkentette, és az üveg szerkezetét is erősítette azáltal, hogy üvegtörés esetén a szilánkokat egyben tartja valamilyen mértékben (nem biztonsági fólia, de valamilyen mértékben védelmet nyújt bármilyen fólia ilyen baleset esetén). A hotel vendégei immáron nyugodtan kikapcsolódhatnak a fedett medencében.