Kijelzőből szélvédő?

Nagy eséllyel neked is volt már Gorilla Glass kijelzővel rendelkező okostelefonod. Nem csak telefon, de számos tablet, laptop, monitor gyártó a Gorilla Glass technológiáját használja.

Ez a technológia egy továbbfejlesztett üveg, kiemelkedő tartóssággal, strapabírással. Az üveget kémiai úton erősítik ioncserélő eljárással, ami által egy nagyon tömör réteg keletkezik az üveg felületén, gyakorlatilag páncélként viselkedik. A tömör rétegnek köszönhetően nagyon vékony üveg, ill. kijelző előállítására alkalmas a technológia, ami ráadásul kompatibilis az érintőképernyős rendszerekkel ezért is népszerű az okos kütyük gyártóinak körében.

A Gorilla Glass gyártója készített egy tanulmányautót, amibe hatalmas érintőképernyős műszerfalat építettek, természetesen Gorilla Glass kijelzőkkel. Még érdekesebb az, hogy a tanulmányautó szélvédői is Gorilla Glass-ból készültek.

Könnyebb de erősebb

Ez az üveg vékonyabb, erősebb, és nem utolsó sorban sokkal könnyebb, mint a hagyományos autóüvegek. A gyártó szerint több mint egyharmados súlycsökkenés érhető el a hagyományos autóüvegekkel szemben. A kisebb vastagság és súly ellenére, az üveg nem veszít erejéből, sőt… a gyártó azt állítja, hogy a legújabb technológiájukkal előállított üveg kétszer olyan strapabíró, mint a jelenleg használatos hagyományos szélvédők, így felére csökken a kavicsfelverődésekből adódó károk száma is.

A technológia széleskörű elterjedése még várat magára, mindenesetre első löketre már nincs szüksége. A tavalyi év elején megjelent új Ford GT modellek ugyanis Gorilla Glass szélvédőkkel hagyták el a gyártósorokat.

Biztonsági fólia szélvédőre

Legyen akármilyen erős szélvédőnk, biztonsági fóliával tovább növelhetjük erejét. A biztonsági fólia a Gorilla Glass-hoz hasonlóan erős védőréteget képez az üveg felületén, megnöveli tűrőképességét, strapabíróbbá teszi. További plusz a sima biztonsági üvegekkel szemben, hogyha mégis „törnie kell” az üvegnek, akkor legalább biztonságosan teszi, mivel a fólia egyben tartja a szilánkokat is. A LLumar választékában minőségi fóliákból válogathatunk, megfizethető áron. A LLumar láthatatlan, passzív biztonsági rendszerrel vértezi fel autónkat, vagy akár otthonunk ablakait is. Speciális karcmentes bevonatának köszönhetően a LLumar biztonsági fóliák sokkal ellenállóbbá teszik az üvegfelületet a kisebb sérülésekkel, karcolásokkal szemben is.

Tudj meg többet a biztonsági fóliákról!

 

Kérdésed van? Írj nekünk!