Hogyan működik a hővédő autófólia?

“Néhány évvel ezelőtt annyit tudtam az egész autófóliázásról, hogy le lehet sötétíteni az autóm üvegeit. Amikor először jártam a LLumar irodában, kipróbáltam az infra lámpás tesztet. Ledöbbentem az eredményen. Én magam is szkeptikus voltam először, de a fólia tényleg működik.” – így emlékszik vissza kollégánk első találkozására a LLumar fóliákkal.

Bárki betérhet budapesti irodánkba, és letesztelheti a LLumar fóliák hővédelmét. Az IR teszt segítségével kipróbálhatjuk mennyivel hatékonyabb a fóliázott üveg, a fólia nélküli üveggel szemben. Szó szerint a saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg a LLumar hővédelmét.

Hogyan működik az autófólia, milyen előnyei vannak?

A Napból érkező energia nem csak a fényből áll, hanem az emberi szem számára láthatatlan sugarakat is szállít. A látható tartományt nevezzük hétköznapi értelemben fénynek, ezen kívül számottevően ibolyántúli és infravörös sugárzás hagyja el a Napot.

A LLumar autófólia gyakorlatilag egy erős poliészter laminátum, amit a gyárban különböző eljárásokkal kezelnek, hogy a kívánt teljesítményt és megjelenést biztosítsák. Egyik oldalán karcálló bevonat található, a másikon pedig a speciális ragasztó. Autófóliánkat úgy fejlesztették ki, hogy azokat a tartományokat szűrjék, vagy verjék vissza, amelyekben a hő érkezik, vagy amelyek a hőt generálják. Az ibolyántúli tartományban érkező káros UV sugarakat több mint 99%-ban – típustól függetlenül – veri vissza minden LLumar autófólia és épületfólia is.

A sötétítéssel megoldott hővédelem a költséghatékony megoldás, ha viszont nem szeretnénk, hogy sötétedjenek ablakaink arra is kínálunk megoldást: ez a LLumar AIR 80. Bővebben erről itt olvashat.

A fólia által biztosított passzív hővédelem következtében sokkal kellemesebb lesz az utazás, sokkal elviselhetőbb lesz a nyári kánikula. A légkondicionálót is jóval kevésbé kell igénybe vennünk, ezáltal csökken az autó fenntartási költsége. A LLumar UV védelmét nem győzzük hangsúlyozni, hiszen nagyon is komoly következményei lehetnek a káros sugaraknak. A témáról bővebben korábbi blogbejegyzésünkben olvashat.

Miért LLumar?

Amerikai gyártónk, az Eastman Chemical Company egyike a legnagyobb fóliagyártóknak. A fóliák mellett természetesen számos más márkát, ill. terméket gyártanak. Fóliamárkánk a LLumar világszerte jelen van a piacon, a gyártó országtól, Amerikától kezdve, Európa szinte összes országán át, egészen Kelet-Ázsiáig: Kínában, Malajziában, folytathatnánk a sort.

Globális jelenlétünk önmagában még nem bizonyíték a minőségre, hiszen a fólia önmagában egy „félkész” termék, csakis professzionális felhelyezést követően válik 100%-os, kész termékké. Magyarországon kizárólag elméleti és gyakorlati képzést, ill. vizsgázást követően válhat valaki LLumar-os kivitelezővé. Okleveles kivitelezőink szerződésben vállalják, hogy kizárólag a LLumar termékeivel dolgoznak. Így próbáljuk biztosítani az ablakfóliákba vetett bizalmat, mivel sajnos rengeteg gyenge minőségű utánzat készül szerte a világban.

West Coast Customs

Partnerünk az autóépítő West Coast Customs kizárólag LLumar autófóliát és karosszériavédő fóliát használ. Válassza Ön is a világ piacvezető fóliáit!

„Csakis a legjobbak legjobbjai választják a LLumar-t” Ryan Friedlinghaus – WCC ügyvezetője