Készüljön fel a forróságra már tavasszal!

Idén a „megszokottnál” is furcsábban alakuló időjárásnak köszönhetően, hirtelen tört ránk a szinte már nyárba forduló tavasz. A márciusi hóviharok után, néhány hét alatt zöldbe borult az egész ország. Véget értek a sötét, szürke napok, és egyre hosszabb ideig van nap az égen. A napsütésnek – áldásos hatásai mellett – azonban „árnyékos” oldala is van: a forróság és az UV sugárzás. Fontos tudatosítani magunkban, hogy dél és 13 óra között a legerősebb az UV sugárzás mértéke. Ha lehetséges kerüljük el a napfénnyel való közvetlen érintkezést 10 és 16 óra között. Ha erre nincs lehetőség, akkor pedig mindenképp védekezzünk a káros sugarak ellen!

Április 10-től elérhetővé vált az OMSZ UV sugárzás előrejelzése, melyet akár okostelefon applikáción keresztül is követhetünk. Az OMSZ applikációjának neve Meteora, mely a helyzetünk alapján értesítést küld veszélyes UV sugárzás esetén. Az alkalmazás a beállított bőrtípusunk és érzékenységünk alapján kijelzi az aktuális leégési időt, sőt saját riasztást állíthatunk be UV szint alapján 8 és 18 óra között.

Már a napokban érezhető a nap növekvő ereje, a napon parkoló autók már most jelentősen felmelegednek. Az ablakokon keresztül beáramló hő és UV sugárzás ellen, minőségi ablakfóliával védekezhetünk a leghatékonyabban. Az ablakfólia egy gyors megoldás, ugyanakkor költséghatékony módon produkál jelentős hővédelmet, ráadásul a LLumar fóliák minimum 99%-ban visszaverik a káros UV sugarakat. A sötétítő tükröző fóliák mellett a LLumar azoknak is kínál megoldást, akik nem szeretnének sötétíteni otthonuk, vagy autójuk ablakain. Az alábbi videóban jégkockák segítségével mutatjuk be a szinte teljesen világos fólia (LLumar THE80) hatékonyságát: