Nem minden autófólia egyforma

Az átlagember számára az autófóliák egyformák. Persze vannak különböző árnyalatok és sötétségek, de alapvetően egyformák, nem igaz? Ami azt illeti nem. A világ folyamatos technológiai fejlődése jelentős különbségeket teremtett a fólia iparágában is.

A fóliák világának ősmaradványai az egyszerű színezett autófóliák. Ezek a fóliák szimplán lesötétítik az ablakokat, ez az egyetlen képességük. Az ilyen típusú fóliákat előszeretettel gyártják a mai napig kilométer számra Távol-Keleten, olcsó alapanyagokból, házi gyártási technológiákkal.

A probléma ezekkel az olcsó fóliákkal ránézésre nem vehető észre azonnal. Néhány év elteltével belilulnak és elveszítik eredeti árnyalatukat. Sajnos a mai napig sok helyen találkozhatunk ilyen kifakult, belilult ablakokkal, sőt felhólyagosodott fóliákkal is. A hólyagosodás oka általában a nem megfelelő minőségű fóliaragasztó, vagy a szakszerűtlen telepítés.

A LLumar termékek családjában az ATC sorozat képviseli a szimpla színezett autóüveg fóliákat. A bóvli fóliákkal ellentétben a LLumar mély-színezéses gyártástechnológiájának köszönhetően a fóliák hosszú évekig megőrzik eredeti árnyalatukat. Ezt a technológiát a LLumar amerikai gyárában fejlesztették és alkalmazták a világon elsőként.

Részletesebben a LLumar üvegfóliák gyártásáról korábbi cikkünkben tájékozódhat: Hogyan készülnek a LLumar ablakfóliák

A szimpla színezett fóliákhoz képest technológiai szempontból előrelépést jelentenek a metalizált fóliák. A fémtartalomnak köszönhetően sokkal jobb a napenergia visszaverő képessége, mint az egyszerű színezett fóliáknak. A LLumar családban az ATR sorozat képviseli a metalizált fóliákat. Az ATR fóliák, mint minden LLumar autófólia speciális karcálló külső bevonattal rendelkezik. Ez a bevonat hozzájárul a fólia hosszú élettartamához, ellenáll a karcolásoknak és más behatásoknak, valamint könnyedén tisztítható.

Az üvegek sötétítésétől vannak, akik idegenkednek. A legkorszerűbb technológiával készülő LLumar AIR 80 autófólia számukra jelent megoldást. Az AIR 80-as fólia szinte teljesen átlátszó, mégis 99%-os UV védelemmel rendelkezik. Hővédelme megegyezik a legsötétebb színezett autófóliákéval, de hogyan képes erre?

Az AIR 80-as autófólia a legmodernebb gyártástechnológiával készül. Nanorészecskés kerámia réteget tartalmaz, ennek köszönhető kiváló hővédő képessége. Mivel nem tartalmaz fémet, így a rádiófrekvenciás készülékek működését sem befolyásolja. Alkalmas lehet a vezető melletti ablakok fóliázására is, hiszen a magyar jogszabályok tiltják az első üvegek fóliázását, kivéve ha a fólia és az üvegek együttes fényáteresztése 70%-os érték fölött marad.

A magyar jogszabályokról korábbi blogbejegyzésünkben tájékozódhat alaposabban: Autófóliázás szabályosan

Audi A4 Avant LLumar AIR 80 autófóliával

A LLumar csúcskategóriás autófóliája ötvözi a sötétítő és a kerámia technológia minden előnyét. A LLumar LATI fóliák rendelkeznek a legjobb teljesítménnyel és a leghosszabb élettartammal.

Ismeretlen gyártó LLumar ATC LLumar ATR LLumar CTX LLumar AIR
Hővédelem
N/A
***
****
*****
***
UV védelem
N/A
99%
99%
99%
99%
Karcálló bevonat
-
Megjegyzés
-
Színstabilitás
Metalizált
Kerámia
Átlátszó, kerámia fólia
(akár az első üvegekre is
szabályosan telepíthető)

Láthatjuk, hogy még a LLumar családon belül is hatalmas különbségek lehetnek fólia és fólia között, nem beszélve a beazonosíthatatlan eredetű és alapanyagú autófóliákról.

Fontos megjegyezni, hogy lehet akármilyen minőségi az adott fólia, önmagában csupán egy félkész termék. Ahhoz, hogy megkapjuk az elvárt teljesítményt fel is kell rakni az autó ablakaira, mégpedig szakszerűen. Magyarországon hivatalos LLumar kivitelezővé kizárólag képzésünkön részt vett, majd sikeresen levizsgázott egyének válhatnak.

LLumar műbizonylatot kizárólag hivatalos kivitelező partnerünk állíthat ki. Forgalmi vizsgán, vagy közúti ellenőrzés során műbizonylat hiányában eltávolíthatják a fóliánkat. További információk műbizonylatokkal kapcsolatban: LLumar plasztikkártyás műbizonylat

Válasszunk tudatosan! Válasszuk a minőséget! Ne a pár liter benzin árának megfelelő árkülönbség miatt válasszunk megkérdőjelezhető minőségű terméket!

Ha fólia, akkor LLumar!