5. LLumar Délkelet-Európai Konferencia és Autófóliázó Verseny

Ötödik alkalommal került megrendezésre a délkelet-európai autóüveg fóliázó verseny, melynek idén Siófok adott otthont a LLumar nemzetközi fóliázó konferenciájának keretein belül. A LLumar Délkelet-Európa a régió 9 országából, 120 cég 238 LLumar fóliázóját látta vendégül az eseményen. A vendégek többek között Darrell Reed, a LLumar kereskedelmi igazgatójának előadásából ismerkedhettek meg a fólia ipar újdonságaival, aki egyenesen az Egyesült Államokból érkezett a rendezvényre.

A rendezvény csúcspontja az autófóliázó verseny volt. A 76 főt számláló nemzetközi mezőnyben Délkelet-Európa legkiemelkedőbb szakemberei mérték össze tudásukat. Az előfutamokban a feladat egy autó első-oldalsó ablakainak szétszedés nélküli fóliázása volt. A nemzetközi bírói csapat az amerikai fóliázó világbajnokság szabályainak és kritériumainak megfelelően értékelte a versenyzőket.

Rendkívül büszkék lehetünk, hiszen a magyar versenyzők kiemelkedően teljesítettek az előfutamokban, olyannyira hogy a 8 fős döntőbe 3-an is bejutottak: Jacob Tamás (Budapest), Jámbor András (Győr) és Polgár Ádám (Celldömölk). A magyarok mellett 1 román, 1 bolgár, és 3 szerb versenyző jutott a fináléba, ahol már nehezebb dolguk volt: az autók hátsó oldalsó és hátsó szélvédő üvegeinek szétszedés nélküli fóliázása volt a feladat, melyre mindössze 35 perc állt rendelkezésükre.

Az első helyezettnek járó trófeát Jacob Tamás emelhette a magasba, aki győztesként kijutott a szeptemberben, az USA-ban megrendezésre kerülő fóliázó Világbajnokságra!

A 2. helyen Rumen Prodanov (Bulgária), a 3. helyen pedig Ionita Marian (Románia) végzett. Nagyon büszkék lehetünk az összetettben 5., a magyar bajnokságban pedig 2. helyen végzett Jámbor Andrásra (Győr), és az összetettben 8., a magyar ranglistán pedig 3. helyezett Polgár Ádámra (Celldömölk) is!

Döntősök balról: Djorde Maksimović (Szerbia), Polgár Ádám (Celldömölk), Jacob Tamás (I. helyezett - Dunakeszi), Rumen Prodanov (II. helyezett - Bulgária), Ionita Marian (III. helyezett - Románia), Jámbor András (Győr), Dejan Todorović (Szerbia), Goran Pavlovic (Szerbia)