Magyar sikerek a nemzetközi autófóliázó versenyen

Immáron ötödik alkalommal került megrendezésre a délkelet-európai autóüveg fóliázó verseny, melynek idén Gyula adott otthont a LLumar nemzetközi fóliázó konferenciájának keretein belül.

A kétnapos konferencián a LLumar a régió több mint kétszáz fóliázóját látta vendégül, ahol a verseny mellett gyártói részről delegált nemzetközi vendégek által tartott előadásokon ismerkedhettek meg az ipar újdonságaival.

A fóliázó versenyen idén több mint nyolcvan versenyző indult Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Magyarország és Szerbia képviseletében. A feladat egy autó kiszerelt hátsó szélvédőjének fóliázása volt. A verseny nemzetközi bírói csapata az adott idő alatt elvégzett munka minőségét és a fóliázás folyamatát is pontozta számos kritérium szerint.

A magyar előfutamok eredménye alapján a harmadik helyezést Mihály Gábor (Texkonf Kft. – Szekszárd) szerezte meg, egyenlő (137/150) pontszámmal és csupán néhány másodperccel lemaradva a már korábban több nemzetközi versenyen is helyezést elérő Orosz Krisztinától (Guti Fólia – Sopron). A dobogós versenyzők kiélezett versenyében az első helyezést a magyar ranglistán Guti Balázs (Guti Fólia – Sopron) szerezte meg, szűk 1,5 pontos (138,5/150) előnnyel.

A magyar ranglista alapján a délkelet-európai döntőben Orosz Krisztina valamint Guti Balázs képviselte Magyarországot és mérte össze tudását két román egy horvát és egy szerb versenyzővel. A döntő kritériumai az előfutamokkal megegyeztek, de itt egy nehezebb üvegen kellett bizonyítani a hat döntősnek, hogy megszerezhessék a LLumar legjobb délkelet-európai autófóliázójának járó díjat és pénzjutalmat. A döntő végeredménye:

II. Guti Balázs (Magyarország), I. Cosmin Stan (Románia), III. Vanja Kokić (Horvátország), IV. Fodor Lóránt (Románia), V. Orosz Krisztina (Magyarország), VI. Nenad Jović (Szerbia)