LLumar

Épületfólia

uvegfolia_01uvegfolia_02

A minőségi és megfelelően telepített épületfólia kényelmesebbé tudja tenni a mindennapjainkat lakásunkban, házunkban vagy irodánkban. Ráadásul anyagilag is megtérülő beruházásról beszélűnk, mivel használatukkal csökkennek az energiaköltségek. Az épületfóliázás emellett még számos egyéb előnnyel is rendelkezik, amelyek mind-mind növelik a komfortot, valamint óvják az egészségét.

Milyen épületfóliákkal találkozhatunk?

Az épületfóliákat elsődlegesen megkülönböztethetjük a tekintetben, hogy kinti használatra szánták, vagy beltérre. Ez alapján léteznek kültéri és beltéri épületfóliák. A beltéri épületfóliák között dekor fóliákat is megtalálunk.

Természetesen még számos, egyedi előnyökkel rendelkező épületfólia létezik a választékban, mint például neutrális -, UV védő vagy szigetelő fóliák. A számtalan változatnak köszönhetően dönthetünk az egyes típusoknál még abban is, hogy mekkora legyen a teljes napenergia visszaverés: néhány belátásgátló tükörfólia akár 85%-ban is képes erre. A különböző specifikációkkal mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő épületfóliát otthonába vagy irodájába.

Miért hasznos az épületfólia használata?

Számos olyan helyzet adódhat, amiért úgy érezzük, itt az ideje az épület üvegfelületeinek lefóliázására. Az épületfólia hatékony segítséget nyújt:

  • Amikor úgy érezzük otthonunkban vagy irodánkban, hogy már elviselhetetlen a hőség, ám a természetes fényre szükség van.
  • Ha el szeretnénk takarni a nyílászárókat a kevésbé esztétikus kilátás miatt.
  • Amikor nem akarjuk a rácsot tenni ablakainkra a védelem érdekében.
  • Ha hatékonyan kint szeretnénk tartani a káros UV-sugarakat.
  • Amikor elkerülnénk, hogy a napfény kifakítsa a különböző berendezési tárgyakat és textíliákat.
  • Ha el szeretnénk kerülni a baleseteket egy esetleges üvegtörés miatt.
  • Amikor azt szeretnénk, hogy ne lássanak be otthonunkba vagy munkahelyünkbe.
  • Ha egyes helyiségeket szeretnénk elszeparálni egymástól (pl. homokfúvott vagy mintás fóliával).
  • Ha a belső teret dekorfóliával szeretnénk dizájnosabbá tenni.

Milyen előnyei vannak az épületfóliáknak?

Épületfólia: hatékony hővédelem

Az építészek napjainkban előszeretettel használnak sok üveget az épületekhez. Egyrészt esztétikus, másrészt pedig egyre többen kedvelik az átlátszó falak mögötti élet adta érzést. A nyári melegben a zárt ablakok mellett folyamatosan mennek a lakásokban és irodaházakban a légkondicionálók. Van, aki nem is bírja sokáig őket, másrészt pedig folyamatosan fogyasztja az áramot, ami sok pénzbe kerül.

Az üvegekre telepített épületfólia azonban tökéletes megoldás a kinti forróság ellen, miután hatékonyan visszaveri a meleg javarészét, így jelentős hőmérsékletkülönbség tapasztalható az ablak két oldala között. Tartózkodási helyünkben a hőpontok – ellentétben a légkondicionálóval – egyenletesen oszlanak el, ami nagyobb komfortérzetet biztosít az épületben lévőknek.

Épületfólia: szilánkos törés elleni védelem

Egy nemkívánatos baleset sajnos bármikor előfordulhat. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy az ablaküvegek a lehető legbiztonságosabbak legyenek. Számos esetben ugyanis sokszor a szétrepülő szilánkok okozzák a sérüléseket, vagy az ablakkeretből kiálló üvegcsonkok.

A biztonsági fólia egy esetleges törés esetén is, és nem megakadályozza a szilánkos törést. Ezzel nemcsak megelőzhetőek a balesetek, hanem védelmet nyújtanak akár természeti katasztrófával vagy vandál cselekedettel szemben is. Nélkülözhetetlen az épületfólia professzionális telepítése is, ezért minden esetben forduljunk tapasztalt szakemberhez.

UV védelem épületfóliával

Miután az UV sugárzás köztudottan ártalmas az egészségre, ezért a lehető legnagyobb mértékben óvni kell bőrünket a káros sugaraktól. Az épületfóliázás gyakorlatilag teljes UV-védelmet tesz lehetővé: egyes fólia változatok csupán a káros sugarak 0,1%-át engedik át napsütéskor. Amennyiben minimalizálni szeretnénk lakó- vagy munkahelyünkön az ott tartózkodók épségét, az épületfólia a tökéletes megoldás.

Ragyogásvédelem épületfóliával

Borzasztó kellemetlen tud lenni, amikor egy agresszív fénysugár egy pillanatra megvakít minket, vagy nem látjuk megfelelően a képernyőt tévézés közben. Az épületfóliák különböző mértékben képesek átengedni és megszűrni a látható fényt, így nyújtva ragyogás elleni védelmet a helyiségben lévőknek.

Épületfólia: energiamegtakarítás

Végül, de nem utolsó sorban fontos kiemelni az épületfóliázás költségmegtakarítási vonatkozásait. Az épületfóliák ugyanis növelik az üvegszerkezetek energiafelhasználási teljesítményét, ami által akár 15%-kal gazdaságosabb működést tesznek lehetővé. Speciális kialakításuknak köszönhetően kevesebbszer kell használni a légkondicionálót, valamint hatékonyan járulnak hozzá a széndioxid csökkenéséhez is.

A minőségi épületfólia nagyban megkönnyítheti életünket több területen is. Nem lehet eléggé kihangsúlyozni a szakszerű felhelyezését a fóliáknak, ha azt szeretnénk, hogy beváltsák a hozzájuk fűzött reményeket.

Ismerje meg Ön is a hivatalos LLumar kivitelezőket!